روغن پرس سرد چیست؟
روغن پرس سرد مطلوب‌ترین نوع روغن برای مصرÙ� خوراکی Ùˆ آرایشی - بهداشتی (مراقبت‌های Ù�ردی) است Ú©Ù‡ با Ù�شار مکانیکی Ùˆ در درجه ØØ±Ø§Ø±Øª پایین از دانه‌های روغنی Ùˆ مغزیجات استخراج می‌شود.
مزیت روغن‌گیری به روش پرس سرد چیست؟
روغن‌گیری به روش پرس سرد روش سالم‌تری Ù…ØØ³ÙˆØ¨ می‌شود. زیرا در این روش روغن با Ù�شاری Ú©Ù‡ دستگاه بر روی دانه‌های روغنی ایجاد می‌کند Ùˆ در دمای کمتر از 50 درجه‌ سانتی‌گراد استخراج می‌شود. همچنین در این روش از ترکیبات Ùˆ ØÙ„ال‌های شیمیایی برای خروج روغن از دانه‌ها استÙ�اده نمی‌شود. از این رو، روغن‌های بدست آمده با روش پرس سرد دارای طعم Ùˆ عطر طبیعی هستند Ùˆ ارزش‌ غذایی Ùˆ خواص آن‌ها ØÙ�ظ می‌شود Ùˆ در نتیجه بسیار سالم هستند.
در مجموعه‌ی کاژان نیز روغن‌های پایدار با دستگاه کلدپرس به روش پرس سرد استخراج می‌شوند Ùˆ ارزش غذایی بالایی دارند. به‌عنوان مثال، روغن تخمه کدو کاژان علاوه بر اسیدهای چرب امگا 3 Ùˆ 6ØŒ ØØ§ÙˆÛŒ ماده مؤثره‌ی بتا-‌سیتوسترول هم است Ú©Ù‡ برای درمان تورم خوش‌خیم پروستات Ùˆ کاهش کلسترول خون Ù…Ù�ید می‌باشد. همچنین روغن خارمریم کاژان ØØ§ÙˆÛŒ ماده مؤثره‌ی سیلیمارین است Ú©Ù‡ اثر Ù…ØØ§Ù�ظتی بر کبد دارد.
آیا روغن‌های پرس سرد برای سرخ کردن مناسب هستند؟
هر روغنی نقطه دود مت�اوتی دارد. نقطه دود، در واقع همان دمایی است که اگر روغن بیشتر از آن دما داغ شود، اسیدهای چرب آن شروع به تجزیه شدن می‌کنند و روغن دود می‌کند و می‌سوزد. وقتی روغن به نقطه دود می‌رسد، شروع به تولید ک� می‌کند و ماده‌ای مضر به نام آکرولین تولید می‌شود که چشم را می‌سوزاند و طعمی تلخ و سوخته ایجاد می‌کند.
اکثر روغن‌های پرس سرد نقطه‌ی دود پایینی دارند. زیرا عملیات هیدروژناسیون و استری�یکاسیون در آنها صورت نمی‌گیرد. بنابراین، اسیدهای چرب آنها به صورت غیراشباع هستند و برای سرخ کردن مناسب نمی‌باشند.