روغن پرس سرد چیست؟
روغن پرس سرد مطلوب‌ترین نوع روغن برای مصر� خوراکی و آرایشی - بهداشتی (مراقبت‌های �ردی) است که با �شار مکانیکی و در درجه حرارت پایین از دانه‌های روغنی و مغزیجات استخراج می‌شود.
مزیت روغن‌گیری به روش پرس سرد چیست؟
روغن‌گیری به روش پرس سرد روش سالم‌تری محسوب می‌شود. زیرا در این روش روغن با �شاری که دستگاه بر روی دانه‌های روغنی ایجاد می‌کند و در دمای کمتر از 50 درجه‌ سانتی‌گراد استخراج می‌شود. همچنین در این روش از ترکیبات و حلال‌های شیمیایی برای خروج روغن از دانه‌ها است�اده نمی‌شود. از این رو، روغن‌های بدست آمده با روش پرس سرد دارای طعم و عطر طبیعی هستند و ارزش‌ غذایی و خواص آن‌ها ح�ظ می‌شود و در نتیجه بسیار سالم هستند.
در مجموعه‌ی کاژان نیز روغن‌های پایدار با دستگاه کلدپرس به روش پرس سرد استخراج می‌شوند و ارزش غذایی بالایی دارند. به‌عنوان مثال، روغن تخمه کدو کاژان علاوه بر اسیدهای چرب امگا 3 و 6، حاوی ماده مؤثره‌ی بتا-‌سیتوسترول هم است که برای درمان تورم خوش‌خیم پروستات و کاهش کلسترول خون م�ید می‌باشد. همچنین روغن خارمریم کاژان حاوی ماده مؤثره‌ی سیلیمارین است که اثر محا�ظتی بر کبد دارد.
آیا روغن‌های پرس سرد برای سرخ کردن مناسب هستند؟
هر روغنی نقطه دود مت�اوتی دارد. نقطه دود، در واقع همان دمایی است که اگر روغن بیشتر از آن دما داغ شود، اسیدهای چرب آن شروع به تجزیه شدن می‌کنند و روغن دود می‌کند و می‌سوزد. وقتی روغن به نقطه دود می‌رسد، شروع به تولید ک� می‌کند و ماده‌ای مضر به نام آکرولین تولید می‌شود که چشم را می‌سوزاند و طعمی تلخ و سوخته ایجاد می‌کند.
اکثر روغن‌های پرس سرد نقطه‌ی دود پایینی دارند. زیرا عملیات هیدروژناسیون و استری�یکاسیون در آنها صورت نمی‌گیرد. بنابراین، اسیدهای چرب آنها به صورت غیراشباع هستند و برای سرخ کردن مناسب نمی‌باشند.